Arenareizen.com

Azerbeidzjan

Azerbeidzjan Groepsreizen

Seizoen

De groepsreizen naar Azerbeidzjan is elk seizoen mogelijk. Geniet van 4 seizoenen.

Prijzen

Minimaal 10 personen per groep. Vanaf €199,- pp. Hotel, ticket en transfer inbegrepen.

Dagen

Groepsreizen naar Azerbeidzjan. Start vanaf 2 dagen. Meerdere dagen is mogelijk.

Nu Boeken

Boek nu deze trip. Bel voor meer info Arena Reizen
tel. 013 535 0336.

Azerbeidzjan - Bijzonder en Uniek!

Verbazingwekkend landschap

De Republiek Azerbeidzjan ligt aan de westkust van de Kaspische Zee en grenst aan de landen Georgië, Armenië, Rusland en Iran. Geografisch gezien bestaat Azerbeidzjan uit een drietal zones. Berggebieden vind je in het noorden (Grote Kaukasus gebergte) en het zuidwesten (Kleine Kaukasus), langs de Kaspische Zee vind je het kustgebied van Azerbeidzjan en in het centrale deel van het land ligt de Koera-Arasvlakte die vernoemd is naar de rivieren Aras en Koera. Deze vlakte ligt voor een deel onder het zeeniveau waarmee Azerbeidzjan van de Transkaukische republieken veruit de laagstgelegen gebieden kent. Het landschap bestaat uit deels bergachtige zones die soms glooiend en groen zijn, maar soms ineens een zeer ruw en rotsachtig uiterlijk vertonen. Het centrale deel van Azerbeidzjan bestaat uit vlaktes waar kleine hoogteverschillen voorkomen.

Ontspanning

Vanaf de Maagdentoren heb je op de voorgrond een mooi uitzicht op de binnenstad van de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe. De binnenstad staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Eeuwenlang is Bakoe een van de centrumpunten geweest van de Zijderoute, die Europa en Azië met elkaar verbond. 

 In het eeuwenoude dorpje Lahic lijkt de tijd stil te staan. In de entourage van het ver van de gebaande wegen afgelegen dorpje met straten, voorzien van ongelijke klinkers, en met gebouwen die de tand des tijds hebben weten te doorstaan, waan je je in een periode zoals die volgens overlevering gelijkenis zou kunnen vertonen met de middeleeuwen. Diverse gebouwen zijn voorzien van de voor de Kaukasus zo karakteristieke erkers.

Klimaat

Azerbeidzjan kent maar liefst negen klimaatzones, terwijl de feitelijke klimaten op basis van temperaturen, neerslaghoeveelheden en neerslagmomenten eigenlijk niet zo erg veel van elkaar verschillen. De grootste verschillen zitten hem in de extreme momenten die voor kunnen komen. Zo kan het in de bergen zo koud worden dat de thermometers ver onder de min dertig graden uitkomen. Het laagterecord staat zelfs op min 42 graden Celsius. In de exclave Nachitsjevan is een hoogste temperatuur van maar liefst 44 graden boven nul gemeten. Dit is geweest in de plaats Julfa. Naarmate je meer oostwaarts gaat richting de Kaspische Zee krijg je te maken met een stabieler weerbeeld en komen extremen in temperatuur of neerslag steeds minder vaak voor.

Hotels in Azerbeidzjan

Arena Reizen heeft een groot aanbod aan hotels in de plaats Azerbeidzjan. Alle accommodaties worden met grote zorg gekozen om uw verblijf in Azerbeidzjan er zo aangenaam mogelijk te maken. Bij de selectie van de accommodaties wordt onder andere gelet op de ligging t.o.v. de bezienswaardigheden, eetgelegenheden en eventuele stadscentra.

Boek Deze Trip