Arenareizen.com

Bosnië en Herzegovina

Sarajevo Groepsreizen

Seizoen

De groepsreizen naar Sarajevo is elk seizoen mogelijk. Geniet van 4 seizoenen.

Prijzen

Minimaal 10 personen per groep. Vanaf €199,- pp. Hotel, ticket en transfer inbegrepen.

Dagen

Groepsreizen naar Sarajevo. Start vanaf 2 dagen. Meerdere dagen is mogelijk.

Nu Boeken

Boek nu deze trip. Bel voor meer info Arena Reizen
tel. 013 535 0336.

Sarajevo - een MIX VAN HISTORIE!

historische Ottomaanse bouwwerken en imposante Habsburgse kenmerken

Sarajevo is de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina en ligt in het centrum van het land. De stad ligt aan twee rivieren: de Miljacka en de Bosna. Sarajevo ligt in een vallei op 500 meter boven zeeniveau en wordt omsloten door vijf bergen die behoren tot de Dinarische Alpen. Sarajevo beslaat 142 km² en heeft ongeveer 403.000 inwoners.

‘Een prachtige mix van historische Ottomaanse bouwwerken en imposante Habsburgse kenmerken’, zo kan Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina, het best omschreven worden. De stad zit vol met geschiedenis. 

Bezienswaardigheden

In het centrum van Sarajevo Kun je een wandelingetje maken langs verschillende kerken en kathedralen, winkelen in de hoofdstraat, een potje straat schaken spelen en stilstaan bij verschillende memorials.

De must-sees van dit deel van de stad zijn o.a.:
 Ethernal Flame
 Liberation Square
 Overdekte markt Gradska Trznica
 New Orthodox Church
 Sacred Hearth Cathedral
 Old Synagogue

Klimaat

Sarajevo is de hoofdstad en tevens grootste stad van Bosnië en Herzegovina. Deze centraal in het land gelegen stad heeft een een gematigd zeeklimaat (type Cfb volgens de Köppen-Geiger klimaatclassificatie) met vrij warme zomers, koele winters en neerslag gedurende het hele jaar. In de wintermaanden valt een groot deel van deze neerslag in de vorm van sneeuw. Wie aan wintersport wil doen, die zal echter buiten Sarajevo moeten kijken. De stad zelf ligt in een valei op ongeveer vijfhonderd meter boven zeeniveau, de omringende bergen zijn een stuk hoger zoals bijvoorbeeld Bjelašnica met een hoogte van 2067 meter, Igman met 1502 meter als hoogste punt en Jahorina die 1913 meter meet.

Door de ligging tussen heuvels en bergen hebben de Middellandse Zee en de Adriatische Zee vaak minder invloed op Sarajevo omdat depressies niet landinwaarts kunnen trekken. Ook heeft de temperatuur van het zeewater minder invloed op het klimaat dan direct langs de kust. De zomermaanden kunnen daarom een stuk heter uitvallen dan de statistieken doen vermoeden. Indien krachtige hogedrukgebieden in de regio zorgen voor een aanvoer van zeer warme lucht uit Rusland of Noord-Afrika dan kan het dagenlang erg heet worden in de Bosnische hoofdstad.

Hotels in Sarajevo

Arena Reizen heeft een groot aanbod aan hotels in de plaats Sarajevo. Alle accommodaties worden met grote zorg gekozen om uw verblijf in Sarajevo er zo aangenaam mogelijk te maken. Bij de selectie van de accommodaties wordt onder andere gelet op de ligging t.o.v. de bezienswaardigheden, eetgelegenheden en eventuele stadscentra.

Boek Deze Trip